Reinsurance in Practice Program

I en tid när allt fler funktioner inom ett försäkringsbolag har nytta av kunskap om hur återförsäkringen är uppbyggd, fokuserar programmet på hur återförsäkringen fungerar ur ett ekonomiskt, risk management och/eller underwriting perspektiv.

För vem?

Reinsurance in Practice programmet har utformats för att deltagare från olika områden skall få nya kunskaper och insikter om hur återförsäkring fungerar i praktiken och insatt i sitt sammanhang och vänder sig till ekonomer, aktuarier, underwriters, skadereglerare, risk managers, revisorer och jurister oberoende av förkunskaper.

Beskrivning

Målsättningen med Reinsurance in Practice Program är att beskriva hur marknaden fungerar idag, vilka informationskrav som ställs och hur ett återförsäkringsskydd anpassat till ett försäkringsbolags riskaptit och kapitalsituation kan utformas. I huvudsak speglas ett köparperspektiv, men de flesta avsnitt är även tillämpliga på mottagen återförsäkring.

Utbildningen är sammanlagt 3 dagar och uppdelad i två avsnitt (1+2 dagar) där dag 1 ägnas till att gå igenom återförsäkringens funktion och förbereda deltagarna för dag 2 och 3 då korta teoripass varvas med aktiverande grupparbeten i form av ett försäkringsspel (baserat på Monte Carlo simulering). Upplägget innebär att deltagare utan förkunskaper kan gå alla 3 dagarna i rad medan mer erfarna kan välja att endast gå de två sista dagarna.

Programmet genomförs på svenska men allt material presenteras på engelska

Mål och resultat

Till skillnad mot de flesta återförsäkringskurser har detta program utformats interaktivt så att deltagarna direkt förstår hur olika typer av återförsäkring fungerar i praktiken och hur en vald återförsäkringsstrategi kan testas och implemenetras.

Anmälan

  • * *
  • *
  • * *
  • Klicka här om detta även är faktura adress

  • *

Fakta

Programstart
2016-05-30
Antagning sker löpande
 
Tid
30-31 maj + 1 juni 2016
Plats
IFL Executive Conference Center Stockholm
Språk
Svenska
Pris
18 000 SEK (Ex moms)

kontakt och anmälan

Ga till anmälanNyhetsbrev

Skriv din e-postadress i rutan nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

IFU

en del av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Sveavägen 63, Box 45180, 104 30 Stockholm
Tel: 08-586 175 00, Fax: 08-31 43 60

E-post: info@ifu.se

Följ oss på webben

en del av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Sveavägen 63, Box 45180, 104 30 Stockholm
Tel: 08-586 175 00, Fax: 08-31 43 60

E-post: info@ifu.se