Regressidentifiering

Beskrivning

Problemställning
Ett av försäkringsbolagens viktigaste uppdrag och fokusområden idag är att upptäcka och driva regresser i förhållande till den som orsakat skadan med syftet att skadekostnaden ska placeras hos den som faktiskt orsakat den. Det finns således ett stort kunskapsbehov hos skadereglerna idag att trots hög arbetsbelastning och snabba beslut kunna hitta dessa regressmöjligheter.

Upplägg
I denna workshop kommer vi att arbeta med praktiska verktyg för att upptäcka och driva regresser. Vi arbetar systematiskt med hur man identifierar regresser i autentiska skadefall hämtade från egendomssidan inom motor-, civil- och företagsförsäkring. Efter work shopen kommer vi att sammanställa de viktigaste angreppssätten och slutsatserna i ett PM som kan användas i deltagarnas fortsatta arbete.

Professionella Workshops
IFUs Professionella Workshops är framtagna för branschens medarbetare som behöver korta och intensiva kunskapsinjektioner inom olika ämnesområden kopplade till sin yrkesroll. Helt enkelt en möjlighet att delta på högkvalitativa fördjupningsövningar där vi tonat ned det teoretiska och istället arbetar med fall, frågeställningar och scenarion med syftet för deltagarna att spetsa sina yrkesfärdigheter.

För vem?

Du har försäkringsjuridisk baskunskap(motsvarande IFUs Juridik Sakförsäkring) i botten och har arbetat med sakskador i minst två år. Däremot behöver du inte ha sysslat med regresshantering tidigare.

Anmälan

  • * *
  • * *
  • * *
  • *

Fakta

Programstart
2015-04-27
Antagning sker löpande
 
Tid
27-28 april 2015
Plats
Konferens Spårvagnshallarna Stockholm
Språk
Swedish
Pris
15 000 SEK (Ex moms)

kontakt och anmälan

Ga till anmälanNyhetsbrev

Skriv din e-postadress i rutan nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

IFU

en del av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Sveavägen 63, Box 45180, 104 30 Stockholm
Tel: 08-586 175 00, Fax: 08-31 43 60

E-post: info@ifu.se

Följ oss på webben

en del av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Sveavägen 63, Box 45180, 104 30 Stockholm
Tel: 08-586 175 00, Fax: 08-31 43 60

E-post: info@ifu.se