Riskhantering och försäkring

Oavsett inom vilka branscher dina kunder befinner sig så har de en sak gemensamt. Det finns ingen riskfri tillvaro. Det är alltså väldigt viktigt att på ett professionellt sätt kunna bedöma sannolikheterna att något kan inträffa och begränsa konsekvenserna. En bra riskanalys är med andra ord avgörande för att fatta rätt beslut och denna kurs ger dig metoderna.

För vem?

Du är kanske blivande förmedlare/säljare eller av annat skäl behöver lära dig riskhantering och riskanalys. Kursen ingår i IFU:s diplom för säljare/förmedlare sakförsäkring.

Beskrivning

Kursen lär dig bland annat att fastställa vilka tillgångar och resurser som finns i kundens verksamhet och som kommer att omfattas av försäkring. Du lär dig att bedöma tillgång/resurs sannolikhet, konsekvens för hoten och att lägga fast risknivå.
Under kursen lär du dig även skadeförebyggande skydd och inbrottsskydd ur ett försäkringsperspektiv. Vi kommer att ta upp brandskadestatistik, brandorsaker, brandpremiegrundande faktorer och myndighetskrav kontra försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter. Dessutom igår byggnadsklassificeringssystemet, EML och försäkringsteknisk brandsyn.

Alla föreläsare är specialister inom sitt område och aktiva inom branschen.

Mål och resultat

Under kursens gång lär dig hur du stegvis strukturerar en riskanalys. Du kommer att arbeta med ett praktikföretag och på ett handfast sätt lära dig bedöma riskerna på detta.

Anmälan

  • * *
  • *
  • * *
  • Klicka här om detta även är faktura adress

  • *

Fakta

Programstart
2015-09-21
Antagning sker löpande
 
Tid
21-23 september 2015
Plats
IFL Executive Conference Center Stockholm
Språk
Svenska
Pris
12 000 SEK (Ex moms)

kontakt och anmälan

Ga till anmälanNyhetsbrev

Skriv din e-postadress i rutan nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

IFU

en del av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Sveavägen 63, Box 45180, 104 30 Stockholm
Tel: 08-586 175 00, Fax: 08-31 43 60

E-post: info@ifu.se

Följ oss på webben

en del av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Sveavägen 63, Box 45180, 104 30 Stockholm
Tel: 08-586 175 00, Fax: 08-31 43 60

E-post: info@ifu.se