Juridik-sakförsäkring

Arbetar du idag som t ex säljare, förmedlare, riskbedömare eller skadereglerare? Är du konsult, ny chef i branschen eller försäkringsupphandlare? Då är denna kurs det bästa alternativet till att ge dig den försäkringsjuridiska plattform du behöver för att kunna lyckas i ditt arbete. Förutom den välbehövliga juridiska terminologin får du relevant praktisk övning i juridisk problemlösning, förståelse för det juridiska ramverk du måste förhålla dig till i din yrkesroll och fördjupade kunskaper i juridikens betydelse för försäkringars uppbyggnad. Kursen är en av IFUs mest populära och ingår dessutom i IFUs diplomutbildningar för säljare, förmedlare, skadereglerare och riskbedömare.

För vem?

Säljare, förmedlare, skadereglerare, riskbedömare och andra som i sitt arbete har behov av kunskap i sakförsäkringsrelaterad juridik. Utbildningen ingår i IFUs diplomutbildningar för säljare, förmedlare, riskbedömare och skadereglerare.

Beskrivning

Kursen fokuserar i sin helhet på skadeståndsrätt och försäkringsrätt. Efter en kortare introduktion i allmän juridisk terminologi och allmän avtalsrätt går vi därefter igenom fallanalyser och lagtolkningar i form av gruppövningar och diskussionsuppgifter.

Under dagarna varvas föreläsning och praktiskt arbete inom de olika rättsområden som är kopplade till försäkring. Tyngdpunkten i det pedagogiska upplägget kommer att kretsa kring föreläsningar, diskussioner och praktikfall där fallanalys och lagtolkning är exempel på moment som ingår.

Föreläsare
Marcus Radetzki, Professor vid Stockholms Universitet

Mål och resultat

Du lär dig analysera och tolka lagtext, att lösa juridiska problemställningar och villkorstolkningsfrågor och att kunna lämna juridiskt hållbar information och råd i din yrkesroll.

Anmälan

  • * *
  • *
  • * *
  • Klicka här om detta även är faktura adress

  • *

Fakta

Programstart
2015-08-24
Antagning sker löpande
 
Tid
24-25 augusti + 7-8 september 2015
Plats
IFL Executive Conference Center Stockholm
Språk
Svenska
Pris
24 500 SEK (Ex moms)

kontakt och anmälan

Ga till anmälanNyhetsbrev

Skriv din e-postadress i rutan nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

IFU

en del av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Sveavägen 63, Box 45180, 104 30 Stockholm
Tel: 08-586 175 00, Fax: 08-31 43 60

E-post: info@ifu.se

Följ oss på webben

en del av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Sveavägen 63, Box 45180, 104 30 Stockholm
Tel: 08-586 175 00, Fax: 08-31 43 60

E-post: info@ifu.se